Puslapiai

2013 m. gegužės 31 d., penktadienis

Pamąstymai apie Žemę ir mus

Tai tiesiog pamąstymai, stebint tai, kas vyksta pasaulyje...

Žemė ir gyvybė joje artinasi prie Apokalipsės. Viskas, ką nesveiko proto politikai ir pamišę dėl pelnų verslo žmonės padarė šiai planetai, pradeda ryškėti ir veikti vis smarkiau. Negrįžtantys procesai prasidėjo, faktai vis labiau matomi ir jaučiami.

Žmonės serga, vaikai serga, vandenys vis labiau teršiami, miškai naikinami, nyksta ištisos gyvūnų rūšys, nuo pesticidų ir herbicidų žūsta bitės - augalų apdulkintojos, gyvybės tęsėjos. Fabrikuose ir laboratorijose gaminamas maistas tampa lėtai veikiančiais nuodais, medicina tapo beprotiškus pelnus nešančiu verslu.

Jei pasektume, kaip sukasi pinigai ir kur jie keliauja, pamatytume, kad jie suplaukia į tarptautines kompanijas-milžines, kurios mato tik viena - PELNĄ, visiškai pamiršdamos etiką, dorovę, moralę, negalvodamos apie tai, kad viskas šioj planetoj susiję tampriais ryšiais.

GALBŪT TADA, KAI NUKIRSIM PASKUTINĮ MEDĮ, UŽTERŠIM PASKUTINĮ ŠALTINĮ IR NUŠAUSIM PASKUTINĮ ŽVĖRĮ, SUPRASIM, KAD PINIGŲ VALGYTI NEGALIM?..


Viskas šioj Žemėj susiję. Kiekviena išnykusi gyvybės rūšis išbalansuoja visą ekosistemą - kažkas nebeturės kuo misti, kažkas nebeturės kur gyventi ir atsivesti palikuonių, tada dar kažkas nebeturės kuo misti, ir taip toliau, ir t.t. Taip galima prieiti iki visiško gyvybės išnykimo planetoje. Kurį laiką gamta su tuo tvarkosi, tačiau panašu, kad priėjome tašką, kai kelio atgal nebėra.

Žemė yra gyvas organizmas, toks pat, kaip mes. Jei mūsų organizme kažkas išsibalansuoja ir ląstelės suserga, kas atsitinka? Įsimeta VĖŽYS.

Mūsų Žemė serga vėžiu. Jos vėžys prasidėjo nuo MŪSŲ. Tai mes nešiojame vėžį, vadinamą PROTU.
Mūsų protai tapo išbalansuoti, mąstymas tapo iškreiptas ir ligotas. Neapykanta, žiaurumas, godulys, prabangos troškimas, galios demonstravimas, kitų niekinimas, kerštingumas - tai SAVĘS NAIKINIMO genas, kurį nešiojamės tik mes, žmonės. Tai šitas genas išbalansuoja visą gamtos tvarką ir darną, tai jis gena mus griovimo ir Žemės naikinimo keliu.

Grįžimas prie gamtos, prie savo daržo, sodo, mokymasis atsinaujinančios tausojančios žemdirbystės - štai kelias, kuriuo eidami gal dar galime pristabdyti susinaikinimo procesą. Neužtenka protestuoti prieš nesąžiningą verslą - reikia ieškoti priežasčių, kodėl toks verslas atsiranda ir gyvuoja. O priežastys yra tik MUMYSE. Tai noras tingėti, mėgautis prabanga ir komfortu.

Neužtenka iškėlus lozungus protestuoti prieš, tarkim, genetiškai modifikuotus produktus ir prieš jų galingiausią kūrėją - tarptautinę milžinę MONSANTO. Juk tie laboratorijose sukurti genų inžinierių "kūriniai" - kukurūzai, sojos, kviečiai, pomidorai ir t.t. - nėra nei skanesni, nei derlingesi,nei geresni už tradicinius.Nei mums jų reikia. Tačiau jie sukurti taip, kad būtų atsparūs būtent tokių kompanijų sukurtiems herbicidams, kad jiems reiktų būtent tų kompanijų sukurtų trąšų. Taip pinigai suka pinigus, o mes, papirkti reklamų ir nesąžiningų sveikatos priežiūros institucijų pripudruotomis smegenimis PERKAME tokius produktus.

Ar genetiškai modifikuoti produktai gelbsti badaujančias Afrikos ir Rytų tautas? Ne. Jie skirti mums, visko ir taip pertekusiems vakariečams. Nes milžiniškoms, visą pasaulį apraizgiusioms tarptautinėms kompanijoms reikia PELNO. Joms nesvarbu, kad žmonija serga, kad planeta miršta. Nes tų kompanijų vadai nebesuvokia, kad viskas šioj žemėj susiję.

Niekas dar nežino, kokį poveikį modifikuotas maistas turės būsimoms kartoms. Ar ESAM PASIRYŽĘ BŪTI BANDYMŲ ŽIURKĖM? Mūsų organizmas nesupranta, kuo mes jį maitinam, gal todėl atsiranda vis naujų, nepagydomų ligų? Juk prieš šimtmetį niekas nežinojo diabeto, autizmo, alzheimerio, išsėtinės sklerozės, alergijų... Naujos ligos atsirado kartu su konservavimo metodų išradimu ir maisto pramonės suklestėjimu. Kol žmonės auginosi sau maistą ūkiuose, kaimuose, be chemikalų ir konservantų, tokių ligų net nebuvo.

Todėl nebeužtenka pasiėmus plakatus protestuoti. Mes KIEKVIENAS ESAM ATSAKINGI už save, savo vaikus. Mes privalom nebepirkti, nebevartoti fabrikuose ir laboratorijose pagaminto maisto, mes privalom savo vaikus mokyti dirbti žemę ir užsiauginti sau maistą. Visuotinis boikotas, atsisakymas to, kas kenkia žmogui, gyvūnams ir aplinkai - štai mūsų išsigelbėjimo kelias. Mokinkimės iš naujo ir, svarbiausia - MOKYKIME VAIKUS būti gamtoje, ją mylėti ir saugoti, mokinkimės patys ir mokinkime vaikus valgyti tikrą maistą, netikėti reklamomis ir gobšių farmacininkų postringavimais.

Štai kokias pagrindines problemas turim spręsti nedelsdami:

1.Masinis miškų naikinimas. Didžiosios medienos ir popieriaus gamybos korporacijos negali suvokti, kad be miškų nebebus deguonies, o tada visi pinigai jų bankų sąskaitose bus verti š...o. Tačiau deguonies trūkumas dar ne viskas. O kas atsitiks su vandens gamybos ciklu ir žemės apsišvarinimu, jei neliks medžių? Kas atsitiks su visais gyvūnais, vabzdžiais ir kita gyvybe, kuri gyvena miškuose?  Ar popierius yra už tai svarbiau? PRAKEIKTAS KVAILAS GODUMAS.
Jei mūsų politikai išties rūpintųsi gamtos išsaugojimu, seniai būtų atšauktas draudimas auginti pluoštines kanapes. Iš 1 hektaro pluoštinių kanapių gaunama popieriaus tiek, kiek iš 4 hektarų miško! Kanapė auga visur, kur galima auginti grūdus, per sezoną galima užauginti 2-3 derlius (o kiek laiko reikia miškui užaugti?). Iš kanapių pagamintą popierių galima perdirbti iki 10 kartų, tuo tarpu iš medienos - tik 2. Kanapių nepuola kenkėjai, joms beveik nereikia pesticidų. Augdamos vešliu mišku jos nustelbia piktžoles, palikdamos po savęs švarius laukus, kuriems nereikia herbicidų.
Ar iš tiesų draudimas auginti visiškai nekenksmingą augalą - pluoštinę kanapę - yra NUOŠIRDUS rūpinimasis mūsų sveikata?..Kanapė uždrausta tik prieš porą dešimtmečių, iki tol ji tūkstantmečiais laisvai augo laukuose ir daržuose. Ir kaip žmonija per tūkstantmečius nenusinuodijo ir nenukvaišo?..

Dėl miškų naikinimo jau ties išnykimo riba atsidūrė orangutangai, nyksta leopardai, tigrai, raganosiai, begalė paukščių rūšių...

Vis daugiau auginama galvijų - reikia daugiau grūdų, todėl reikia vis naujų dirvų, nes ariamos žemės nualinamos, užteršiamos herbicidais ir trąšomis. Jos neatsistato net per dešimtmečius... Karvės šeriamos grūdais, kukurūzais - kur tai matyta? Ar reikia stebėtis kad ir jos suserga negirdėtom ligom, pvz., kempinlige?..

2. Bitės masiškai nyksta dėl herbicidų ir pesticidų naudojimo laukuose. Jau vien šis faktas yra mirties nuosprendis žmonijai. Kompanijos, kurios užsiima  genetiškai modifikuotų produktų kūrimu (kaip MONSANTO), yra suinteresuotos sunaikinti visas tradicines natūralias augalų rūšis, kad visi pirktų tik jų išvestas sėklas. Taigi, tokių kompanijų priešas yra pati GAMTA!!!Pažiūrėkite - jau beveik nebeliko tradicijos rinkti ir saugoti natūralių augalų sėklas. Visi perkame "iš pakelių". O juk tai dažniausiai hibridai - tai yra augalai, duodantys vaisių vieną sezoną. Jei surinksim tokių vaisių sėklas, iš jų derliaus nebebus. Reikia pirkti naujas sėklas. Tai tapo žiauriai pelningu verslu.
Hibridinis augalas - kaip mulas: jis gimsta sukryžminus asilą su kumele, tačiau jis niekada neturi palikuonių. Nori naujo mulo - teks vėl kryžminti.
Genetiškai modifikuotų organizmų kūrėjai nori sugriauti natūralaus apdulkinimo procesą, kad tik būtų poreikis jų sėkloms pirkti. Tačiau jie negalvoja, kad jei mirs bitės, mirsim ir mes.

3.Žemė nuolat naikinama dėl didžiųjų korporacijų apetito kasant žaliavas, išgaunant naftą. Tačiau tų korporacijų vadai nebesuvokia, kad kiekviena skylė Žemėj ir Atmosferoj yra žaizda jiems patiems, jų vaikams ir vaikaičiams.

4.Mūsų švietimo sistema griauna pasaulio, kaip vientisos sistemos, suvokimą, neskatina tausoti savo planetos ir gyvybės, ugdo zombius, atitrūkusius nuo žemės. Spauda, televizija pilna smurto, žudynių, prievartos, vaikai nebemato teigiamų pavyzdžių, vis daugiau išauga nesveikos psichikos vaikų-žudikų. Mirtis irgi tampa verslu, laidojimo namai kovoja dėl lavonų!

5. Bankai tampa ne taupymo, bet skurdinimo priemone.

6.Farmacijos kompanijos nebesistengia kurti vaistų ligoms gydyti. Jos kuria vaistus slopinti simptomams, nes atrasti vaistą ligai išgydyti tampa nuostolinga. Jei ligos nebebus, nebebus ir pelno...

7.Valstybė ir politikai tapo korupcijos židiniais. Jiems rūpi gauti iš verslo pinigų, todėl verslui pataikauja, o  žmogaus ir žmonijos likimas ir sveikata nebesvarbu. Štai Amerikoje Vyriausybinėje sveikatos priežiūros komisijoje aukščiausiu vadovu dirba buvęs Monsanto vadovas, o Aukščiausiojo teismo teisėju dirba buvęs Monsanto juristas. Ar reikia stebėtis, kad Monsanto išsireikalavo teisę būti aukščiau įstatymų ir kad amerikiečiai yra labiausiai serganti tauta pasaulyje?
(P.S. Monsanto jau mėgino prieš porą metų įžengti į Lietuvą. Jiems reikia naujų laukų savo eksperimentams.Tikėtina, netrukus vėl apie tai išgirsim. Ar užteks tvirtumo atsispirti dideliems pinigams? )

8.Maisto ir gėrimų gamybos kompanijos sąmoningai teršia ir nuodija mūsų maistą, dėdamos tokius nuodus kaip aspartamas ir pan. Kas paneigs, kad juos palaiko farmacininkai? Vieni deda mus kvailinančias reklamas, kiti  išpūtę akis aiškina, kad tai ne nuodai, kad nedidelis jų kiekis nekenkia.
Galutinis rezultatas: abu turi pelno, o mes ir mūsų vaikai sergam.

9.Kosmetikos kompanijos sutelkia mūsų dėmesį išorei ir išvaizdai, todėl mes nebematom ir nesistengiam surasti ir gilintis į vidines priežastis.

10.Televizija, spauda ir visa media pajungta tik pramogoms, akių dūmimui, kvailinimui - viskas tam,kad nebematytume problemų, kad jų nenagrinėtume.

11.Pasaulis, valdomas proto, tampa nebevaldomas!

12. Tačiau visa tai yra pasekmės... Mes turim ieškoti ir šalinti priežastis: taisyti save ir savo mąstymą.
Dar galim išsigelbėti, jei pradėsim nuo savęs, nuo savo šeimos, po to draugai, pažįstami, bendraminčių grupės ir t.t. ALTERNATYVOS NEBĖRA!

Pradėkim nuo suvokimo,kad viskas pasaulyje susiję. Darykime priešingai, negu skatina ir reklamuoja didžiosios verslo ir farmacijos kompanijos. Tapkime savo gyvenimo šeimininkais.Tikėkim tik savo nuojauta ir širdim, auginkime sau maistą, gaminkimės paprastas valymo ir higienos priemones. Neterškime savo miškų, upių, venkime plastiko. Pirkime maistą iš kaimo žmonių, skatinkime juos, o ne prekybos gigantus. Boikuotokime genetiškai modifikuotus produktus, savo atsisakymu pirkti niekalus stabdykime beprotišką pramonės plėtrą. Spauskime politikus atšaukti korumpuotus draudimus auginti naudingus augalus.
Tapkime nepriklausomi: savas maistas, sava duona, sava energija, savo gamybos natūralūs valikliai. Tai taip paprasta, taip pigu.
O svarbiausia - nuolat mokykimės, rinkime informaciją ir MOKYKIME VAIKUS gyventi nepriklausomą, savarankišką gyvenimą, netikėti reklamų mitais.












Komentarų nėra:

Rašyti komentarą