Puslapiai

2013 m. balandžio 11 d., ketvirtadienis

7 produktai kepenims valyti

Kiekvieną dieną mūsų kepenys sunkiai dirba, saugodamos mus nuo žalingo toksinų poveikio, tad nenuostabu, kad kartais jos pervargsta ir mes sunegaluojame.
Yra 7 produktai, kurie padeda kepenims išsivalyti ir atkurti normalų jų darbą.

Mūsų kūnas šalina toksinus visų pirma per kepenis, kurios nenuilsdamos filtruoja kraują , sulaikydamos nuodus, kurie patenka į mūsų vidų per virškinamąjį traktą, kvėpavimo sistemą ir odą.
Tačiau kai kepenys pavargsta ir pernelyg užsiteršia, mūsų organizmas išsibalansuoja, sutrinka visų funkcijų veikla. Todėl mums itin svarbu pasirūpinti, kad kepenys būtų sveikos ir kad mes nesirgtume.
Akys, širdis, sąnariai, smegenys, inkstai - visi yra priklausomi nuo tinkamo kepenų darbo.
Štai 7 produktai, kuriuos turime įtraukti į savo racioną, kad padėtume kepenims valytis ir išlikti sveikoms.

.1. Česnakas


Česnakas aktyvina kepenyse esančius enzimus, kurie atsakingi už toksinų išplovimą iš organizmo. Česnake daug alicino ir seleno - tai dvi galingos maistinės medžiagos, padedančios kepenims atsistatyti ir tinkamai funkcionuoti.

2. Greipfrutas


Jame yra daug antioksidantų ir vitamino C - tai du stiprūs kepenų valytojai. Kaip ir česnakas, greipfrutas turi daug medžiagų, aktyvinančių enzimų veiklą. Taip pat jame yra flavanoidų - medžiagų, kurios degina riebalus ir neleidžia jiems kauptis.

3.Žalioji arbata



Žaliojoje arbatoje gausu tokio tipo antioksidantų, kurie tirpdo kepenų riebalus ir skatina efektyvią kepenų veiklą. Žalioji arbata apsaugo kepenis nuo toksinų poveikio, padeda atsistatyti pažeistoms kepenų ląstelėms.

4.Žalios daržovės



Žali daržovių ir žolynų lapai (salotos, rukola, špinatai, kiaulpienių lapai, garstyčių lapai, cikorija ir pan. ) turi daugybę medžiagų, neutralizuojančių sunkiuosius metalus, taip pat ardo pesticidus ir herbicidus, patekusius į organizmą. Ypač kepenims vertingi karstelėjusio skonio žalumynai.

5.Avokadas


Avokadas ypatingai saugo kepenis nuo apsinuodijimo toksinais ir skatina kepenų valymosi procesus.
Yra nemažai klinikinių duomenų, jog valgant po 1-2 avokadus per savaitę bent 30 dienų, galima visiškai išgydyti pažeistas kepenis.
( Parduotuvėse beveik niekada nerasime sunokusių avokadų, tačiau juos labai lengva susinokinti namuose: kiekvieną vaisių įvyniojame į laikraščio lapą ir padedame kelioms dienoms į spintą. Po kelių dienų avokadas bus sunokęs ir minkštutėlis.)

6. Graikiniai riešutai


Juose labai daug l-arginino, amino rūgščių, omega-3 rūgščių, kurios padeda kepenims išvalyti toksinus. Taip pat graikiniai riešutai parūpina kraujui deguonies.

7.Ciberžolė



Ciberžolė yra apskritai vienas galingiausių natūralių  vaistų pasaulyje, o kepenims ji tiesiog kaip eleksyras. Ji ne tik apsaugo kepenis nuo toksinų poveikio, bet ir padeda atkurti pažeistas kepenų ląsteles. Ciberžolė pasižymi ir stipriu priešvėžiniu, priešuždegiminiu ir priešinfekciniu poveikiu.
Valgykime jos kuo daugiau - berkime į patiekalus, gerkime arbatą arba tiesiog vieną - po arbatinį šaukštuką kasdien, užgeriant vandeniu.

Ir pabaigai: maistas gali būti arba vaistas, arba lėtas nuodas. Galvokime, ką dedame į burną, nerykime tiek mėsos, pyragų ir saldumynų, negerkim limonadų ir sulčių iš pakelių. Valgykime tai, kas užauga sode ir darže, ir būsime sveiki.
Kaskart, kai valgom, mes arba maitinam ligas arba jas naikinam.








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą