Puslapiai

2013 m. balandžio 23 d., antradienis

Gydymas medumi ir cinamonu

Radau įdomų straipsnį, kurį parašė natūralios mitybos mokslų daktarė Sarah Turner.Nuo 1981 m. ji veda savaitines radio laidas "Pokalbiai apie sveikatą", jų galima pasiklausyti http://www.healthtalkhawaii.com.
Sarah Turner yra aktyvi veganiškos mitybos propaguotoja, griežtai pasisakanti prieš GMO (genetiškai modifikuotus maisto produktus), vakcinas, perdirbtą maistą, aspartamą, vandens fluoravimą.

Cinamone yra 26% sieros, o meduje- 33% sieros. Kai sudedame juos kartu, gaunasi 59% sieros. Būtent didelis kiekis sieros ir yra šių dviejų produktų gydančioji jėga.

Medus yra vienintelis produktas pasaulyje, kuris negenda. Ilgiau palaikytas medus gali kristalizuotis, tačiau jis niekad nevirs cukrumi. Kristalizavimasis niekuo nepakeičia medaus savybių. Jei norime vėl jį padaryti skystą, turime stiklainį su medum palaikyti šilto vandens vonelėje (tik ne karšto, nes aukšta temperatūra nužudys meduje esančius enzimus!)



 
 
Apie cinamoną reikia pakalbėti rimčiau. Mūsų parduotuvėse parduodamas cinamonas dažniausiai yra labiau panašus į  pjuvenų dulkes, kurios yra dirbtinai nudažytos ir pakvėpintos. Tikro cinamono ten nėra, arba jo ten labai mažas kiekis. Todėl geriau yra nusipirkti cinamono lazdelių ir patiems jas susimalti.
Daug vartojant parduotuvinio malto cinamono galima rimtai pagadinti kepenis.Gydymui jis tikrai netinka.
Vietoj cinamono dažniausiai yra parduodama kasija - augalas, labai panašus į cinamoną (http://en.wikipedia.org/wiki/Cassia). Tikras cinamonas yra Ceilono cinamonas (Cinnamomum zeylanicum ) Todėl ieškokime ceilono cinamono - paties gryniausio ir labiausiai gydančio.
Patartina nepirkti cinamono iš Indonezijos ir Vietnamo - tikėtina, kad gausite kasiją.
Parduotuvėse randamos kasijos ("cinamono" )milteliai yra purvinos rudos spalvos, tuo tarpu tikro cinamono spalva yra šviesiai ruda (liaudiškai tariant, "ryža"). Jei perkame cinamono lazdeles, tai tikrąjį cinamoną nuo kasijos irgi atskirti lengva: kasijos lazdelės yra labai kietos, jas itin sunku susmulkinti. Tikro Ceilono cinamono lazdelės yra trapios, lengvai lūžta.
 
Šiandieninis mokslas sako, kad medus, nors ir saldus, tačiau vartojamas tinkamomis dozėmis, nekenkia net diabetikams.
 
Gydantis medumi ir cinamonu, būtina atsisakyti ar bent jau iki minimumo sumažinti cukraus vartojimą!
 
Taigi, ką galima gydyti (ar bent palengvinti ligas) šiuo stipriu medaus ir cinamono junginiu?
 
1.Širdies ligos
Pasigaminkite medaus ir cinamono košelę ir tepkite ją ant duonos vietoj uogienių ar džemo. Kasdien suvalgoma pusryčiams ji valys cholesterolį iš arterijų ir apsaugos nuo infarkto. O jeigu jis jau buvo - apsaugos nuo pasikartojimo. Daugelis senelių namų Kanadoje ir Amerikoje šį gydymo metodą taiko jau daug metų ir įrodyta, kad tai ženkliai pagerina kraujagyslių būklę.
 
2.Artritas
Artritu sergantys žmonės turėtų du kartus per dieną (ryte ir vakare) išgerti po puodelį karštoko vandens su 2 arb.šaukšteliais medaus ir 1 arb.šaukšteliu cinamono.Geriant reguliariai, išgydomas net chroniškas artritas. Kopenhagos universitetas atliko tyrimą, kurio metu pacientai kasryt prieš pusryčius valgė šaukštelį medaus su puse šaukštelio cinamono. Iš 200 tiriamųjų 73 pacientai visiškai atsikratė skausmų per vieną mėnesį.
 
3.Šlapimo pūslės infekcijos
2 šaukšteliai cinamono su vienu šaukšteliu medaus šilto vandens puodelyje. Išgėrus sunaikinamos bakterijos šlapimo pūslėje.
 
4.Peršalimai
Šaukštas medaus su puse šaukštelio cinamono tris kartus per dieną išgydo chronišką kosulį, peršalimą, valo sinusus.
 
5.Skrandžio sutrikimai, dujos
Medus kartu su cinamonu gydo virškinimo sutrikimus, valo skrandį, mažina dujų kaupimąsi žarnyne.
 
6.Imuninė sistema
Kasdienis medaus ir cinamono vartojimas stiprina imunitetą, apsaugo organizmą nuo virusų ir bakterijų. Meduje yra daug vitaminų ir mineralų, ypač geležies, tai stiprina baltuosius kraujo kūnelius.
 
7.Rėmuo
Du šaukštai medaus, apibarstyti cinamonu, suvalgomi prieš valgį.Tai gydo rūgštingumą, gerina virškinimą.
 
8.Gerklės skausmas, perštėjimas
Paimkite šaukštą medaus ir pamažu jį sulaižykite. Kartokite tai kas tris valandas, kol gerklės skausmas praeis.
 
9.Odos infekcijos
Lygiom dalim sumaišyta cinamono ir medaus košelė gydo egzemą, grybelį ir kitus infekcinius odos susirgimus.
 
10. Svorio metimas
Rytais, pusvalandį prieš valgį ir vakarais, einant miegoti,"ant tuščio skrandžio" išerti puodelį karštos arbatos su pavirtu cinamonu ir medum. Reguliariai vartojant, net didžiausi nutukėliai gali sulieknėti (žinoma, reikia saikingai maitintis).
 
 
 
Medžiaga paimta iš:
 
Pabaigai dar galima pasižiūrėti, kaip atskirti kasiją nuo tikro cinamono:
 
 Kasijos "cinamono" lazdelės yra kietos,storos, susisukusios tuščiavidurio vamzdelio forma. Tikro cinamono lazdelės yra šviesiai rusvos spalvos, plonos ir trapios, vidus atrodo pilnaviduris,kaip cigaretės. Tikras cinamonas auginamas Šri Lankoje.
 
 
 
 
 

1 komentaras:

  1. Las Vegas Casino - MapyRO
    Las Vegas is located in Las Vegas at 3131 South Las Vegas Blvd. in Las 속초 출장샵 Vegas at 동두천 출장마사지 the 경산 출장마사지 intersection of Fremont and  화성 출장안마 Rating: 4.3 군산 출장안마 · ‎15,955 votes

    AtsakytiPanaikinti