Puslapiai

2013 m. balandžio 15 d., pirmadienis

Kaip pasidauginti hortenzijų

Hortenzijos- viena iš mėgstamiausių mano gėlių, bet kažkaip vis nesiseka jas auginti. Labai nudžiugau, radusi pamokėlę, kaip paprastai ir pigiai pasidauginti šių gražuolių. Dabar jau nebaisu bus prarasti pinigus, galėsiu eksperimentuoti.



Pirmiausia reikia susirasti patinkančią hortenziją (gal pas kaimynę auga? :-) ir nusiskinti jauną šakelę.
Tada bent valandai reikia pamerkti būsimą ūgliuką į vandenį.

Place your cuttings in water, at least for an hour.

Po to nupjauname ūgliuko viršūnę, o lapus kerpame pusiau (didelį lapą augliukui bus sunku išmaitinti, nes jis turės įdėti daug sveikatos šaknelių užauginimui).

Cut the top and the top of each leave.

Susirandame vazonėlius, į kuriuos sodinsime ūgliukus. Plastmasinių vazonėlių dugnai paprastai būna su didelėm skylėm. Per jas byra žemės, todėl labai patogu į dugną įkloti kavos filtrą arba tiesiog senos pėdkelnės skiautę. Taip išvengsime žemės išbyrėjimo ir išplovimo laistant.

Place a coffee filter inside the pots. This will prevent the soil from escaping and it will keep the soil moist.

Pasiruošiam žemės mišinį (pusė kiekio paruošto grunto augalams, ketvirtis kiekio perpuvusio mėšlo ir ketvirtis kiekio komposto). Mišinį gerai išmaišom ir pripildom juo vazonėlius. Kiekvieną ūgliuką smeigiame į atskirą vazonėlį.

Place each cutting in a pot.

Palaistom mažulėlius.

Water those babies. My daughter love this part!

Kai žemė gerai sudrėksta, įsmaigiame po du pagaliukus į kiekvieną vazonėlį. Pagaliukai turi būti aukštesni už ūgliukus.

After the soil is moist use two sticks and place them in the pot. They have to be taller than the cutting.

Ant jų užmauname plastikinius maišelius, žiūrime, kad maišeliai neliestų ūgliukų lapų.Tam ir yra pagaliukai.

Put the ziplock bag on top of the plant. Make sure to use a big enough bag and that he leaves or the plant aren't touching the bag. That is what the sticks are for!

Pastatome vazonėlius į pavėsingą vietą, kad jie negautų tiesioginių saulės spindulių. Vis pažiūrim, kad neperdžiūtų, palaistom,kai reikia, bet nepersistengiam. Niekas nemėgsta stovėti šlapiom kojom.   :-) Taip pat pažiūrim, kad maišeliai iš vidaus nerasotų ir nesupūdytų ūgliukų lapų. Jei rasoja, išverskim į kitą pusę.

Maždaug po trijų savaičių ūgliukai jau turėtų būti išleidę šaknis. Nuimam maišelius, vazonėlius pastatome saulėtoje vietoje. Dar po savaitės galėsime naujas hortenzijas sodinti į nuolatinę vietą.

Sėkmės!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą