Ne kartą esu skaičiusi produktų sudėties etiketėse tokią informaciją : "mechaniškai atskirta vištiena", ir vis pagalvodavau, kuo tai skiriasi nuo paprastos vištienos.
Pasirodo, skiriasi, ir tai yra be galo šlykštus dalykas.
Mechaniškai atskirta vištiena reiškia, kad visas viščiukas yra sumalamas - VISAS, išskyrus plunksnas. Tai yra, su kaulais, akim, nagais, žarnom, skiauterėm ir t.t. Tada visa šita masė pertrinama į tyrę. Gaunasi štai panašus vaizdelis:

Einam toliau. Kadangi tokia tyrė yra pilna bakterijų, ji mirkoma chemikaluose. Po to, kadangi tokios masės skonis ir kvapas būna koktus, į ją pridedama skonio priedų, kvapų, žodžiu, visokiausių įmanomų E-priedų. Belieka dar įpilti dažų, kad spalva mums būtų priimtina.
Ir štai - turime puikią žaliavą dešrelėms, kotletukams, mėsainiams, dešrainiams ir t.t. ir t.t.
Juk skanu, ar ne?
Į sveikatą...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą