Puslapiai

2013 m. balandžio 1 d., pirmadienis

Mechaniškai atskirta vištiena. Kas tai?

Šiandien radau straipsnelį, kuris mane sukrėtė ir privertė pasišlykštėti. Tačiau vis dėlto nutariau jį čia pakopijuoti, nes galbūt bus įdomu, sužinoti, ką valgome...
Ne kartą esu skaičiusi produktų sudėties etiketėse tokią informaciją : "mechaniškai atskirta vištiena", ir vis pagalvodavau, kuo tai skiriasi nuo paprastos vištienos.
Pasirodo, skiriasi, ir tai yra be galo šlykštus dalykas.

Mechaniškai atskirta vištiena reiškia, kad visas viščiukas yra sumalamas - VISAS, išskyrus plunksnas. Tai yra, su kaulais, akim, nagais, žarnom, skiauterėm ir t.t. Tada visa šita masė pertrinama į tyrę. Gaunasi štai panašus vaizdelis:
Say hello to mechanically separated chicken. It’s what all fast-food chicken is made from—things like chicken nuggets and patties. Also, the processed frozen chicken in the stores is made from it.Basically, the entire chicken is smashed and pressed through a sieve—bones, eyes, guts, and all. it comes out looking like this.There’s more: because it’s crawling with bacteria, it will be washed with ammonia, soaked in it, actually. Then, because it tastes gross, it will be reflavored artificially. Then, because it is weirdly pink, it will be dyed with artificial color.But, hey, at least it tastes good, right?High five, America!
.
See?
Share this on Facebook
books by Michael Kindt
also available in the UK/Europe

Einam toliau. Kadangi tokia tyrė yra pilna bakterijų, ji mirkoma chemikaluose. Po to, kadangi tokios masės skonis ir kvapas būna koktus, į ją pridedama skonio priedų, kvapų, žodžiu, visokiausių įmanomų E-priedų. Belieka dar įpilti dažų, kad spalva mums būtų priimtina.

Ir štai - turime puikią žaliavą dešrelėms, kotletukams, mėsainiams, dešrainiams ir t.t. ir t.t.

Juk skanu, ar ne?

Į sveikatą...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą