Šiandien radau straipsnelį, kuris mane sukrėtė ir privertė pasišlykštėti. Tačiau vis dėlto nutariau jį čia pakopijuoti, nes galbūt bus įdomu, sužinoti, ką valgome...
Ne kartą esu skaičiusi produktų sudėties etiketėse tokią informaciją : "mechaniškai atskirta vištiena", ir vis pagalvodavau, kuo tai skiriasi nuo paprastos vištienos.
Pasirodo, skiriasi, ir tai yra be galo šlykštus dalykas.
Mechaniškai atskirta vištiena reiškia, kad visas viščiukas yra sumalamas - VISAS, išskyrus plunksnas. Tai yra, su kaulais, akim, nagais, žarnom, skiauterėm ir t.t. Tada visa šita masė pertrinama į tyrę. Gaunasi štai panašus vaizdelis:
Einam toliau. Kadangi tokia tyrė yra pilna bakterijų, ji mirkoma chemikaluose. Po to, kadangi tokios masės skonis ir kvapas būna koktus, į ją pridedama skonio priedų, kvapų, žodžiu, visokiausių įmanomų E-priedų. Belieka dar įpilti dažų, kad spalva mums būtų priimtina.
Ir štai - turime puikią žaliavą dešrelėms, kotletukams, mėsainiams, dešrainiams ir t.t. ir t.t.
Juk skanu, ar ne?
Į sveikatą...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą