Puslapiai

2013 m. balandžio 15 d., pirmadienis

Kokosas prieš Alzheimerį

Šis trumpas video reportažas mane tiesiog sukrėtė - net neįtikėtina, kokią jėgą turi kokoso aliejus mūsų smegenų veiklai! Nuo šiol kasdien suvalgau po šaukštelį ar du kokoso aliejaus. Noriu pasakyti, ką pastebėjau, kaip sakoma, "ant savęs" :
1.nereikia jo valgyti vakare prieš miegą, nes veikia kaip kava. Taigi, kokoso aliejus veikia tonizuojančiai, stimuliuojančiai ir priduoda daug energijos. O ypač kartu su chia sėklomis. Jei laukia sunki diena, kai reikės daug protinių pastangų, rekomenduoju kokoso aliejų vietoj kavos.
2. tirpsta pilvo riebaliukai. Iš tiesų pasiteisina informacija, kad kokoso aliejus skatina medžiagų apykaitą ir metabolizmą. Žinoma, jei valgysim viską iš eilės ir iki žagsėjimo, tai niekas nepadės tiems riebalams tirpti. Tačiau jei valgom protingai, saikingai ir dar pridedam kokoso aliejų - efektas pasijaus jau po savaitės.



O dabar apie video reportažą. Jei nelabai draugaujate su anglų klaba, tai trumpai papasakosiu esmę.
Moteris, gydytoja-pediatrė, nutarė pamėginti padėti savo vyrui, sergančiam Alzheimerio liga. Kadangi jokie vaistai iki šiol neišrasti šiai ligai gydyti, ji ėmėsi iniciatyvos pamėginti padėti beviltiškai blogėjančiam ligoniui. Kai moters vyras nebesugebėjo atlikti vadinamojo "laikrodžio testo" (ligonis nebesugeba nupiešti laikrodžio, pavaizduoti valandų), laukti nebebuvo ko. Moteris, žinodama kokoso aliejaus savybes stimuliuoti smegenų veiklą ir regeneruoti smegenų ląsteles, pradėjo ligoniui duoti kokoso aliejaus.Davė gerti gryną, maišė į patiekalus. Rezultatai stulbinantys: vos po dviejų savaičių kokoso vartojimo ligonio atliktas testas parodė didžiulę pažangą! Po trijų savaičių testas buvo dar geresnis, ir pažanga vis stiprėja. Ligonis pradėjo pats valgyti, pasiimti indus ir įrankius, netgi atlikti kai kuriuos namų ruošos darbus. Pagerėjo jo intelektinė, emocinė ir net fizinė būklė. Jis pradėjo pamažu skaityti, daugiau kalbėti, netgi pajuokauti!
Kai rinksitės kokoso aliejų, žiūrėkite, kad jis būtų grynas, organinis (kokosai užauginti natūraliai, be GMO, be pesticidų), nerafinuotas, be jokių cheminių priedų. Tiesiog 100%  natūralus, grynas kokoso aliejus. Kambario temperatūroje toks aliejus yra kietos formos, baltas, skaniai, bet nežymiai  kvepia kokosu.
Ir nereikia baimintis dėl cholesterolio. Yra dviejų rūšių cholesterolis: blogasis (LDL) ir gerasis (HDL).Apie tai labai maža informacijos, todėl žmonės dažnai yra klaidinami ir nepagrįstai bijosi to, kas iš tiesų yra naudinga svaikatai. Be gerojo cholesterolio neveiktų mūsų smegenys ir apskritai jokia kūno sistema nefunkcionuotų.
Kokoso aliejus, regeneruodamas ir stimuliuodamas smegenų ląsteles, padeda gydyti arba bent jau sustabdyti ne tik Alzeimerio ligos progresavimą, bet ir kitas ligas:
-Parkinsoną
-epilepsiją
-užmaršumą
-autizmą
-šizofreniją.

Be to, kokoso aliejus yra natūralus antibiotikas, jis padeda naikinti virusus, stiprina visą imuninę sistemą.

Taigi, gal išties verta daugiau vartoti kokoso aliejaus?

Štai filmas:
http://tv.greenmedinfo.com/man-dramatically-reverses-alzheimers-symptoms-with-coconut-oil/



1 komentaras:

  1. Atrodo, kad kokoso aliejus daro stebuklus. Nemaniau, kad jis gali padėti nuo tokių sunkių ligų.O dėl svorio metimo tai reikės išbandyti, nes mitybą jau susireguliavau, bet svoris nelabai nori kristi.

    AtsakytiPanaikinti