Puslapiai

2013 m. balandžio 7 d., sekmadienis

Alijošius - daktaras stebukladarys

Alijošius (aloe vera) - dar vienas nepelnytai užmirštas augalas-gydytojas, kurio niekas nereklamuoja, nepopuliarina, ir kuris dabar tik kur ne kur žaliuoja ant kokios bobutės palangės. O juk šitas gydantis augalas turėtų būti kiekvienuose namuose, ir pačioj garbingiausioj vietoj. Tai nuo senų senovės žmonijos pripažintas ir šimtmečių patikrintas augalas, gydantis be galo daug ligų.


Kodėl jo niekas nereklamuoja? Turbūt dėl tų pačių priežasčių, kaip ir kanapės: tai pigu, efektyvu, bet augalo neužpatentuosi ir iš to pinigų neuždirbsi. Nėra pelno-nereikia ir reklamos. Šiuolaikinė medicina neturi tikslo gydyti - daug svarbiau yra uždirbti pelną ir parduoti kuo daugiau dirbtinių, cheminių vaistų. Tam metamos miljardinės lėšos - steigiamos laboratorijos, atliekami brangūs tyrimai, kuriami cheminiai preparatai, paskui metamos milijoninės lėšos reklamai ir mūsų smegenų "pudrinimui". O rezultatas - naujos ligos, atsiradusios dėl šalutinio cheminių vaistų poveikio: sugadintos kepenys, prakiurę skrandžiai ir žarnynai, insultai, infarktai, alergijos ir t.t....
Dar niekad istorijoj nebuvo šitiek vaistinių kiekviename kaime, ir šitiek pavadinimų vaistų su ilgiausiais išvardintais galimų šalutinių poveikių sąrašais. Ir tiek daug ligotų žmonių, ypač vaikų. Ar ne laikas mums, žmonės, atsitokėti? Kiek dar leisimės eksperimentuoti savo kūnais ir sveikata, kad farmacininkų ir politikų kišenės papilnėtų?

Grįžkime prie savo šaknų, prie savo prigimties ir išminties. Auginkime savo daržus, sodus, laikykime naminių gyvulių, valgykime sveiką, neužterštą maistą, o ant palangių tegul auga ne vien egzotinės gėlės, bet ir namų vaistinė.

Alijošius - nr.1 tarp visų gydančių augalų.Šiuolaikinė medicina daro daugybę bandymų dirbtiniu būdu sukurti alijošiaus cheminę formulę ir pagaminti chemikalą tabletės forma, tačiau ji niekaip nėra veiksminga... Alijošius yra unikalus augalas su itin stipriom gydomosiom savybėm, bet šių savybių dirbtinai nepavyksta sukurti. Taip pat, kaip ir kanapės aliejus - tai nr.1 gydant įvairių tipų auglius bei depresiją, tačiau kol kas visi mėginimai sukišti tas savybes į tabletę baigiasi nesėkmėm.

Ar žinome, kad alijošiumi sėkmingai galima išgydyti tokias ligas, kaip peršalimai, herpesas, aknė, alergija, dantenų uždegimas, chroniškas nuovargis, aukštas kraujospūdis, vidurių užkietėjimas, infekcijos, nudegimai, kolitas, artritas, dermatitas, vaginitas, parazitai, AIDS, vabzdžių įkandimai,  tendinitas, diabetas, edema, psoriazė, venų varikozė, žaizdos, ir kt. Ir vaistas šioms ligoms gydyti gali būti lengvai pasigaminamas namuose. Ypač kruopščiai alijošiaus savybes yra ištyrinėjęs rusų mokslininkas dr. Vladimiras Filatovas. Jis sukūrė efektyvų alijošiaus paruošimo namuose būdą, kuris leidžia šiuo augalu gydyti tokias rimtas ligas, kaip skrandžio vėžys, radiaciniai nudegimai ir odos
pažeidimai.



Alijošiaus sultys yra nealergizuojančios ir neturi jokio pašalinio poveikio, net vartojant didelėmis dozėmis. Argi toks vaistas rūpi kuriai nors farmacijos kompanijai? Mums niekada niekas nepareklamuos ir nepaskirs gydymui alijošiaus, nes iš to nebus niekam pelno!

Nors rinkoje yra keletas produktų iš alijošiaus, tačiau jie neefektyvūs, nes: 1) tai yra perdirbtas, apdorotas augalas, 2) net jei etiketėj parašyta, jog tai 100% natūralus preparatas, jame yra apie 90% vandens.

Pagrindinė alijošiaus veiklioji medžiaga yra mukopolisacharidai (MPS) - tai ilgos grandinės cukrūs (angliavandeniai), kurie turi stiprių antiseptinių, antiuždegiminių, antivirusinių , priešvėžinių ir imunitetą stimuliuojančių savybių. Šie angliavandeniai ypatingi tuo, kad sugeba praslinkti visą mūsų virškinimo sistemą nesuardyti (jų nesuardo skrandyje esantys enzimai), ir jie patenka į mūsų kraujo ląsteles tokie, kokie yra. Tai yra, organizmas juos absorbuoja visiškai nepakitusius, tad jie itin sustiprina organizmo iminitetą - natūralią mūsų gynybinę sistemą.

Jei mes tepame alijošiaus gelį ant veido, tai oda ją absorbuoja visiškai ir tiesiai į ląsteles. Todėl alijošius puikiai tinka raukšlėms mažinti, pleiskanoms naikinti, nudegimams gydyti, akių uždegimams slopinti ir t.t. Kai tepame alijošiaus gelį ant pažeistos odos, jis sudaro apsauginę plėvelę, neleisdamas į žaizdą pakliūti infekcijai ar mikrobams. Kai vartojame alijošių į vidų, tai jis slopina uždegiminius procesus organizme ir gydo artritą, varikozę, kraujospūdį, širdies negalavimus.

Pasigaminti alijošiaus gelį labai paprasta. Geriausias alijošius - ne jaunesnis, nei 2-3 metų.
Nupjauname storą, mėsingą lapą ir palaikome jį vertikaliai keletą minučių - tol, kol nustos varvėti gelsvas klampus skystis. Jo vartoti nereikia, gali kai kam alergizuoti odą.


Kai nustos varvėti, lapą nuplaunam ir pradedam išiminėti gelį: nupjaunam spygliuotus lapo kraštus, tada pašalinam žalią žievę, kol lieka tik skaidrus lapo viduryje esantis "drebutis".


Gelį galima valgyti iškart arba tepti juo pažeistas odos vietas. Jei norime išlaikyti ilgiau, tada dedam gelį į blenderį ir įlašinam keletą lašų aliejinio vitamino E  arba įtrupinam vitamino C- jie veikia kaip konservantas. Viską išplakam, supilam į stiklainiuką ir galima laikyti šaldytuve iki keleto mėnesių.

Čia yra filmukas, kaip išimamas alijošiaus gelis: http://www.youtube.com/watch?v=CPjUHfQheX4

O dabar keletas patarimų, kada ir kaip vartoti alijošiaus gelį.

1. Odos gydymui
Tepkite alijošiaus geliu nubrozdinimus, žaizdas, nudegimus, vabzdžių įkandimus - jis dezinfekuoja, slopina skausmą ir apsaugo nuo infekcijos bei mikrobų patekimo į žaizdą. Tepkite geliu 2-3 kartus per dieną, kol oda sugis.
Naudokite alijošiaus gelį kaip odos drėkinimo priemonę. Jis ne tik giliai drėkina, bet ir regeneruoja ląsteles, gydo spuogus, aknę,egzemą, bėrimus, lygina raukšles.

2.Plaukams, galvos odai
Ištrinkite alijošiaus geliu galvos odą - išsigydysite pleiskanojimą, seborėją,psoriazę, sustabdysite plaukų slinkimą.
Alijošiaus gelis yra puikus plaukų žele pakaitalas. Su juo puikiai suformuosite šukuoseną, padidinsite plaukų apimtį.

3.Gydykite dantenas
Po dantų valymo įtrinkite kraujuojančias, uždegimo apimtas dantenas alijošiaus geliu ir palikite nakčiai.

4.Malšinkite sąnarių ir raumenų skausmus
Kadangi alijošius turi stiprių priešuždegiminių savybių ir labai greitai įsigeria į odą bei kraują, jis labai tinka įtrynimams, kai skauda patemptus raumenis ar kamuoja artritas. 2-3 kartus per dieną įtrinkite skaudamas vietas ir uždėkite šaldantį kompresą.

5.Valgykite ar gerkite gelį, išplaktą su vandeniu
Alijošiaus gelis palengvins skrandžio negalavimus, inkstų skausmus, galvos skausmus, slopins ir gydys organizme esančius uždegiminius procesus.

6. Išsigydykite makšties ligas
Įvyniokite į švarios marlės skiautę gabalėlį alijošiaus gelio ir įkiškite į makštį nakčiai. Nepamirškite palikti marlės "uodegėlės" makšties išorėje, kad nebūtų problemų ryte jį ištraukti.

7.Išsigydykite vidurių užkietėjimą
Valgykite kuo daugiau alijošiaus gelio "ant tuščio skrandžio", tai yra, gerokai prieš valgį ar po jo.

8.Išsigydykite slogą
Lašinkite alijošiaus gelio plakinio su vandeniu į noskyles.Išsičiaudėsite, nosis išsivalys, sloga greičiau praeis. Tepkite sudirgintą panosės odą alijošiaus geliu - greičiau sugis ir nustos perštėti.

6.Auginkite alijošių namuose
Tai labai nereiklus augalas,jam reikia tik daug saulės, šilumos ir šiek tiek vandens. Alijošius būna subrendęs ir įgijęs visas gydančias galias tik po 2-3 metų augimo.




Medžiaga parengta pagal http://www.aloe-yourmiracledoctor.com/





2 komentarai:

  1. Dėl alijošiaus pastebėjimas iš asmeninės patirties- kadangi turiu problematišką oda- labai tinka spuogelių gydymui- nuima uždegiminį procesą, greiąiau nugyja šašiukas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikiuosi zmones kadanors atvers akis ir prades suprasti ka reiskia gamtos stebuklai, prades dometis siais reikalingais ir teisingais dalykais...o tuo labiau nustos klausytis manipuliacijos is verslo ir materializmo puses. Dekui kas tai supranta.

    AtsakytiPanaikinti